Shaklee Products

Saturday, 22 December 2012

SET PENYUSUAN


Proses penyusuan tidak hanya memerlukan banyak tenaga tetapi juga nutrisi secukupnya. Pengamalan diet yang sihat dan seimbang akan membekalkan ibu dan bayi dengan zat dan nutrisi yang diperlukan dan juga membolehkan ibu terus menghasilkan susu badan. 

Selain daripada air dan tenaga, antara nutrisi penting yang diperlukan dalam kuantiti secukupnya oleh ibu menyusu adalah protein, kalsium, zink, zat besi, folat dan vitamin A. Tetapi, dalam kesibukan melayan bayi kecil dan ahli keluarga lain, sukar bagi ibu untuk memastikan makanan yang diambil adalah sihat, seimbang dan memenuhi keperluan zat yang diperlukan oleh badan ibu dan juga bayi yang menyusu. Kadang kala ia boleh menyebabkan ibu tidak bertenaga dan cergas, kurangnya penghasilan susu atau tiada susu terhasil. 

Oleh itu, kebanyakan ibu-ibu yang menyusu memilih untuk mengambil supplement tambahan bagi memastikan mereka mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan secukupnya. Dengan bantuan vitamin, badan ibu berupaya menghasilkan susu yang berkualiti, lebih pekat dan dalam kuantiti yang banyak. 

Set Breastfeeding Shaklee terbukti telah banyak membantu ibu-ibu menyusu di luar sana yang mengalami masalah penyusuan. 

NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM .



SET PENYUSUAN Eu-Four Pack



- Merupakan kombinasi Vita-lea, B-complex, Vita-C dan OsteMatrix (Kalsium).

- Pengambilan secara konsisten oleh ibu menyusu akan membantu meningkatkan penghasilan susu dengan lebih cepat dan banyak.

- Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)

- Sangat membantu dalam mempercepatkan penghasilan susu

- Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak boleh minum susu atau mengambil supplement kalsium yang lain kerana kalsium Shaklee memenuhi keperluan harian kalsium tubuh.

- Formula OsteMatix (Kalsium Shaklee) dilengkapi dengan kalsium, magnesium dan vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.

- Set ini membantu si ibu merasa cergas dan bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.


NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM .


* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases


SET PENYUSUAN B 


- Merupakan kombinasi Vita-Lea, Vita-C, B-complex dan Alfalfa Complex

- Pengambilan supplement set ini adalah bertujuan untuk memperkayakan nutrisi dalam susu ibu.

- Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan.

- Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan.

- Set ini jika diambil oleh ibu menyusu boleh membantu bayi yang mempunyai masalah eczema.

- Kurang sesuai untuk ibu yang baru bersalin/ dalam pantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.


NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM .

* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.



SET PENYUSUAN SET 3M


- Merupakan kombinasi Set B (Vita-Lea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa Complex), OsteMatrix (Kalsium) dan Energizing Soy Protein (ESP)

- Set Breastfeeding 3M merupakan set yang paling laris, paling berkesan dan paling mendapat sambutan terhangat di kalangan ibu-ibu menyusu.

- Set ini mengandungi vitamin yang boleh membantu mempercepat dan menambah penghasilan susu ibu, sehinggakan para ibu yang mengambil set ini disarankan mengepam / menyusukan anak setiap 2 jam sekali atau ibu mungkin mengalami bengkak susu.

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang baru mula nak kumpul stok

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang penghasilan susunya sangat sedikit

- Digalakkan untuk ibu-ibu bekerjaya yang perlukan stok lebih untuk simpanan

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak sepenuhnya melalui botol susu (anak enggan direct feed melalui payudara)

- Digalakkan untuk ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan di mana si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walaupun telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.

- Set ini jika diamalkan bersama-sama tips yang diberi adalah paling sesuai untuk ibu-ibu yang ingin melakukan relaktasi/ induce relactation (contohnya ibu telah berhenti menyusui anak atau ibu yang hendak menyusukan anak angkat). InsyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu mesti berusaha.


NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM .

* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.



SET PENYUSUAN E



- Merupakan kombinasi Vita-Lea, Vita-C, B-complex, Alfalfa Complex & OsteMatrix (Kalsium). 

- Set ini dapat memberikan kesan yang lebih cepat dalam membantu meningkatkan penghasilan susu ibu berbanding set D dan Set E kerana set ini menggandingkan Alfalfa Complex dan OsteMatrix yang bertindak sebagai milkbooster.

- Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)

- Sangat membantu dalam mempercepatkan penghasilan susu ibu.

- Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak boleh minum susu kerana kalsium Shaklee memenuhi keperluan harian kalsium tubuh.

- Formula OsteMatix (Kalsium Shaklee) dilengkapi dengan kalsium, magnesium dan vitamin D.

- Membantu si ibu merasa cergas dan bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

- Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan

- Boleh membantu bayi yang mempunyai masalah eczema


NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM .
* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

Friday, 14 December 2012

SET MEMBANTU MENAMBAH BERAT BADAN ANDA

Anda mengalami masalah KURANG berat badan?terlalu kurus?sering pitam?nak naikkan berat badan tp dengan cara sihat dan bukan berat yg boyot??anda perlu cuba ini ye..

Seringkali kita bercerita tentang bagaimana nak menurunkan berat badan..Tapi sebenarnya ramai juga yang mengalami masalah kurang berat badan or terlalu kurus..Cadangan di bawah sesuai untuk orang yang ingin menambahkan berat badan atau mencapai berat badan yang ideal.Apa yang anda perlukan? Secara basicnya memadai Vitalea, B Complex dan Meal Shake!






                             jom kita tengok apa ada dengan meal shake, vit B dan vitalea....


Meal Shakes membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. rasanya sedap mcm milk shake kat McD. protin amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protin boleh mengisi keperluan tubuh sebab protin adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat ke..nak kurus ke..nak cantik ke..semuanya perlukan protin dan antara sebab yg lain ialah, protin membantu penyerapan yg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil..


Vitalea membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.


B Complex mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


* jadual pemakanan untuk program penambahan berat badan akan saya bagi exclusive untuk mereka yang membeli set ini dengan saya ye :)

antara tips yang menaikan berat badan :


1. Workout.

Kenapa perlu workout? jika seseorang hendak menguruskan badan beliau kena sentiasa bersenam dan berjongging untuk mengurangkan lemak – lemak yang terdapat pada badan diorang bukan? begitu juga dalam menaikkan berat badan. Workout penting dalam membentuk otot – otot yang terdapat pada badan kita. Bagi mereka yang terlampau kurus, ini sangat penting dalam membentuk otot mereka. Workout neh tidak semestinya dilakukan di gym semata – mata. Anda boleh juga lakukan semasa anda berada dirumah atau berjogging diluar.

exercise sehari 10 minit paling kurang...takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkatberat...angkat turun..pastu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle Jgn mkn junk food dan ikut jadual ni selama sebulan tau.

2. Makan makanan berprotein.
Setelah anda melakukan workout,  anda perlu kerap makan makanan berprotein untuk recover otot – otot yang anda bina itu. Semasa dalam proses menaikan berat badan, kerapkan makan makanan seperti daging, telur separuh masak dan ayam. Kalau hendak lagi cepat menaikan berat badan, kami syorkan anda minum susu protein. dan dengan Shaklee, protin yang sesuai utk menambah berat badan ialah Meal shakes Shaklee. Elakan makan makanan berminyak dan berlemak kerana ia tidak membantu dalam menaikan berat badan secara sihat.


Sebenarnya,ramai mereka yang kurus nak menaikkan berat badan mereka secara yang salah. Ada yang banyak makan makanan yang berlemak semata – mata mahu menambah berat badan. Itu cara yang salah, mengambil banyak makanan berlemak bukan saja menyebabkan masalah kesihatan, ia juga tidak memberi kesan langsung.

Jadi jika anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat, anda hanya perlu berdisplin dalam jadual pemakanan supplement dan jadual pemakanan harian (akan saya bg exclusive utk customer saya) dan workout dan semuanya perlulah istiqamah dan berterusan..tak boleh kejap makan, kejap ikot, pastu malas dah tak ikot lg..mmg la tak jadi kan..Ia bukan saja berjaya menaikan berat badan anda secara sihat, badan anda juga akan berubah menjadi lebih menarik dan mantap.

Thursday, 13 December 2012

SET PELANGSINGAN

                        SET PELANGSINGAN

Tidak kira wanita atau lelaki, semua pasti mengidamkan bentuk badan yang sempurna serta berat badan yang ideal. Namun, kegemukan boleh terjadi disebabkan faktor genetik dan bukan genetik (tabiat pemakanan, ketidakstabilan emosi dan kurang latihan fizikal).

Diet program melibatkan 3 asas utama iaitu Detox, Memecah Lemak dan Protein. Proses detox adalah penting bagi menyingkirkan toksin-toksin dalam badan yang boleh menghalang penyerapan nutrisi yang sempurna. Protein pula penting dalam memelihara otot dalam badan di mana otot memainkan peranan penting dalam meningkatkan metabolisme badan bagi proses pembakaran lemak.

Produk Shaklee mempunyai ketiga-tiga asas pelangsingan badan di atas.

NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM IJA ALTAMIS.

* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.


Herb-Lax

- Merupakan kombinasi 9 jenis ekstrak yang berbeza. 

- Membantu menyokong kesihatan sistem pencernaan. 

- Bertindak sebagai julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala.

- Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan

- Formula dilengkapi dengan ekstrak daun Senna yang telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi.

NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM IJA ALTAMIS.

* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.


Kelebihan Cinch™ Shake untuk menurunkan berat badan?

- Membantu meningkatkan metabolisme tubuh.

- Membantu meningkatkan perkembangan otot

- Membantu mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar sehingga 35% kalori.

- Membantu mengelakkan berlakunya diet yo-yo dan menghalang kenaikan semula berat badan dengan mudah.

NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM IJA ALTAMIS.

* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

SET KESIHATAN

KESIHATAN SET ASAS
---------------------------
- Merupakan kombinasi Vita-lea, B-complex dan Vita-C.

- Sesuai untuk lelaki dan wanita yang inginkan kesihatan optimum dalam melakukan tugas-tugas harian.

- Sesuai untuk semua golongan termasuklah ibu mengandung, menyusu, warga tua dan pelajar.

- Sesuai diamalkan oleh mereka yang cepat letih, lesu, tidak bermaya, kerap demam, mudah dijangkiti penyakit, mudah stress dan mudah mengantuk.

- Sesuai untuk pelajar kerana boleh meningkatkan fokus ketika belajar, elakkan rasa mudah mengantuk dan cepat letih.

- Mereka yang sentiasa sibuk dan mengamalkan diet yang tidak seimbang juga digalakkan mengambil set ini bagi mengoptimumkan tahap kesihatan badan.

NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM IJA ALTAMIS.

* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.








KESIHATAN SET EU-FOUR PACK


--------------------------------------


- Merupakan kombinasi Vita-Lea, B-complex, Vita-C dan OsteMatrix (Kalsium).

- Sesuai diambil oleh pelbagai golongan.

- Sesuai untuk ibu menyusu bagi meningkatkan penghasilan susu dengan lebih cepat dan banyak.

- Jika di amalkan oleh ibu mengandung, dapat mengelakkan rasa kejang ketika hamil di samping memenuhi keperluan nutrisi harian yang bertambah.

- Membantu melegakan sakit-sakit sendi dan tulang, sakit-sakit di tangan atau kaki, sakit belakang dan sakit lutut yang biasa dialami oleh ibu bapa kita.

- Jika diamalkan oleh suami/isteri, set ini dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan dan memberi tenaga.

NOTA PENTING
------------------
* Supplement/Vitamin tambahan bukanlah ubat. Pengambilan supplement adalah bertujuan untuk mengisi kekurangan zat dan nutrisi yang diperlukan oleh badan akibat diet seharian yang tidak seimbang. Tetapi, dengan memastikan badan mendapat zat dan nutrisi yang diperlukan, secara tidak langsung banyak masalah kesihatan dapat diaatasi. Pengambilan supplement Shaklee bergantung kepada masalah kesihatan, tahap kesihatan, cara hidup dan keperluan nutrisi individu. Untuk mengetahui supplement atau set yang paling sesuai untuk masalah anda sila hubungi add friend dan kemudian PM IJA ALTAMIS.

* These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.